Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Фахівці Новодністровської ДПІ продовжують інформувати платників про порядок застосування ПРРО/РРО

опубліковано 08 вересня 2023 о 09:21

Начальник Новодністровської ДПІ Головного управління ДПС у Чернівецькій області Алла Заришняк та провідні фахівці провели черговий інформаційний рейд та індивідуально поспілкувались з місцевими підприємцями в місцях здійснення їх господарської діяльності.

Алла Заришняк наголошує на тому, що норми Закону України № 3219 не збільшують податкове навантаження на бізнес, це лише повернення на довоєнну систему оподаткування. Відтак, дотримання законодавчо встановлених норм - саме це і є основний меседж, який необхідно донести до усіх суб’єктів господарювання. 

Під час спілкування податківці інформують про обов’язок кожного підприємця, окрім платників І групи, застосовувати реєстратор розрахункових операцій при здійсненні готівкових розрахунків. 

Також податківці розповіли про відновлення з 1 жовтня відповідальності за невидачу фіскальних чеків та наголосили, що платники можуть використовувати будь-який представлений на ринку РРО чи програмний РРО, залежно від своїх фінансових можливостей та функціональних потреб.

При цьому акцентують, що ДПС пропонує безоплатне програмне забезпечення для використання в якості ПРРО, яке не потребує фінансових витрат та спеціальних навичок користувача, а завантажити його можна на офіційному вебпорталі ДПС за адресою: Головна/БАНЕР/програмні РРО https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/.   

Також платники податків можуть звертатись за додатковою інформацією щодо технічних питань стосовно впровадження програмних реєстраторів розрахункових операцій до Головного управління ДПС у Чернівецькій області за телефоном (0372) 545629.

Та до відповідальних фахівців у ЦОПах, які забезпечують інформування всіх категорій суб’єктів господарювання, щодо застосування та впровадження програмних реєстраторів розрахункових операцій. Перелік телефонів відповідальних осіб за посиланням:  https://cv.tax.gov.ua/listivki-ta-broshuri/701546.html