Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці Хотинської ДПІ обговорили з представниками територіальних громад застосування законодавчих норм

опубліковано 07 вересня 2023 о 09:13

Начальник Хотинської ДПІ Головного управління ДПС у Чернівецькій області Наталія Заньковська провела робочу зустріч з представниками територіальних громад. Присутні обговорили головні аспекти Закону України від 30.06.2023 року № 3219 зокрема: застосування законодавчих норм, які регулюють відносини у сфері проведення розрахункових операцій, алгоритм застосування програмного забезпечення від ДПС для ПРРО.
Учасники зустрічі обговорили також відновлення застосування штрафних санкцій до суб’єктів господарювання за невидачу фіскального чеку при готівкових розрахунках з покупцем та окреслили ряд спільних дій щодо інформування жителів громади про податкові новації. 
Також присутні розглянули питання нарахування мінімального податкового зобов’язання фізичним особам, запровадженого Законом України від 30 листопада 2021 року №1914-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень». Посадовиця наголосила, що 2022 рік є першим роком, за який у 2023 році визначається мінімальне податкове зобов’язання для платників податків, зокрема, фізичних осіб, у яких у власності чи користуванні (оренді, суборенді, емфітевзисі, постійному користуванні) є земельні ділянки, віднесені до сільськогосподарських угідь.  
Крім того, платникам, які відвідали центр обслуговування розповіли про те, що з 1 серпня 2023 року відновився обов’язок сплачувати єдиний податок приватними підприємцями – платниками І та ІІ груп. Також акцентували, податкова служба надає можливість безкоштовного встановлення програмного РРО на будь-який комп'ютер, ноутбук або ґаджет.
Податківці наголошують, за практичною допомогою щодо реєстрації ПРРО платники можуть звертатись до фахівців ЦОПу при Хотинській ДПІ. 
Додаткову інформацію щодо технічних питань стосовно впровадження програмних реєстраторів розрахункових операцій можна отримати у Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області за телефоном (0372) 545629.
Перелік відповідальних фахівців у ЦОПах щодо застосування та впровадження програмних реєстраторів розрахункових операцій та їх телефони за посиланням:  https://cv.tax.gov.ua/listivki-ta-broshuri/701546.html