Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Герцаївська ДПІ: Про відновлення відповідальності за порушення при використанні РРО/ПРРО

опубліковано 04 вересня 2023 о 15:20

Про  те, що з 1 жовтня 2023 року у разі встановлення контролюючими органами факту не проведення розрахункових операцій через РРО/ПРРО з фіскальним режимом роботи, будуть застосовуватись фінансові санкції, передбачені п. 1 ст. 17 Закону – інформував платників начальник Герцаївської ДПІ Головного управління ДПС у Чернівецькій області Анатолій Гортопан.

 Тривають інформаційні рейди під час яких податківці роз’яснюють платникам новації Закону України № 3219 та рекомендують дотримуватись законодавства у сфері застосування РРО/ПРРО.

При спілкуванні з платниками Анатолій Гортопан акцентував, що застосування РРО/ПРРО є обов’язковим для всіх підприємців ІІ-ІV груп єдиного податку незалежно від виду діяльності та обсягу доходу та для ФО-підприємців на загальній системі оподаткування. Окремо, зауважила, що підприємці І групи єдиного податку звільнені від використання РРО/ПРРО.

Вичерпна інформація щодо застосування програмних РРО розміщена у банері «Програмні РРО» на сайті ДПС за посиланням: https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/