Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці Буковини провели засідання за «круглим столом» з представниками територіальних громад та бізнесу Новоселличини

опубліковано 01 вересня 2023 о 11:06

В рамках активної інформаційно-роз’яснювальної роботи податківці краю зустрілись з представниками тергромад Новоселличини та бізнес-спільнотою. Засідання за «круглим столом» відбулось у Новоселицькій міській раді за участі начальника управління податкового аудиту Головного управління ДПС у Чернівецькій області  Володимира Мудрицького, начальника Новоселицької ДПІ Анжели Паскар, заступника начальника управління оподаткування фізичних осіб Андрія Світового та провідних спеціалістів податкового відомства Буковини.

Спікери інформували учасників заходу щодо головних аспектів Закону України від 30.06.2023 року № 3219 зокрема: застосування законодавчих норм, які регулюють відносини у сфері проведення розрахункових операцій, алгоритм застосування програмного забезпечення від ДПС для ПРРО. Також про отримання роз’яснень за телефонами «гарячих ліній», сплати майнових податків, упередження виникнення податкового боргу та інших питань. 

Крім того, представниками податкової служби краю надано розʼяснення щодо необхідності дотримання вимог чинного податкового законодавства у частині застосування РРО/ПРРО при проведенні розрахунків за продані товари/отримані послуги, застосування електронних платіжних засобів при проведенні розрахунків, легалізації найманої робочої сили, своєчасної сплати податків та зборів до бюджету та відміни добровільної сплати єдиного податку платниками, недопущення росту податкової заборгованості.  

Податківці наголосили на можливості використання безкоштовного програмного забезпечення від ДПС ПРРО Каса, порядку його встановлення та використання при здійсненні діяльності, а також наявності інших електронних сервісів від ДПС. 

Перелік відповідальних фахівців у ЦОПах щодо застосування та впровадження програмних реєстраторів розрахункових операцій та їх телефони за посиланням: https://cv.tax.gov.ua/listivki-ta-broshuri/701546.html 

Загалом у ході діалогу присутнім надано фахові роз’яснення щодо нарахування та  сплати мінімального податкового зобов’язання, земельного податку та податку за нерухоме майно відмінне від земельної ділянки, погашення податкової заборгованості, та декларування найманої праці. 

Для звірки щодо мінімального податкового зобов’язання платники можуть звертатись до фахівців податкової служби області за визначеними телефонами: https://cv.tax.gov.ua/anonsi-ark/32474.html  

Податківці сподіваються, що така конструктивна співпраця з активом громади Новоселличини гарантуватиме залучення додаткових бюджетних резервів та підтримку економічного фронту.