Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Сокирянська ДПІ: відбувся конструктивний діалог щодо імплементації податкових новацій

опубліковано 30 серпня 2023 о 09:36

Впродовж минулого тижня заступник начальника Сокирянської ДПІ Головного управління ДПС у Чернівецькій області Тетяна Мартинюк та провідні фахівці ДПІ провели роз'яснювальні зустрічі та практикуми з місцевим бізнесом та представниками територіальних громад. Для податківців важливим є максимальна обізнаність платників в законодавчих змінах, адже це запорука своєчасної  сплати податків. 
Насамперед,  податківці  інформують про обов’язок кожного підприємця при здійсненні готівкових розрахунків застосовувати реєстратор розрахункових операцій. Виняток -  спрощенці І групи. 
Платникам слід знати за нехтування закону вже з 1 жовтня 2023 року доведеться сплатити штраф від 25 відс. до 150 відс. Дана норма передбачена введенням в дію ЗУ № 3219 від 30.06.2023 року, який повертає більшість бізнесу на довоєнну систему оподаткування.
Як альтернативу традиційним касовим апаратам податківці радять підприємцям використовувати програмні розрахункові реєстратори. Завантажити таку програму можна на будь-який комп'ютер та ноутбук безкоштовно на сайті ДПС України. У разі виникнення у суб’єктів господарювання проблем зі встановленням ПРРО,  податківці готові надати фахову допомогу – наголошує Тетяна Мартинюк.
Окремо з представниками територіальних громад податківці обговорили порядок нарахування та терміни сплати мінімального податкового зобов'язання. 
Нововведення зацікавило учасників зустрічі та викликало додаткові питання, оскільки громадяни сплачуватимуть мінімальне податкове зобов’язання із власників земельних угідь вперше, починаючи з  цього року.