Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Фахівці Кельменецької ДПІ під час інформаційних рейдів розповіли платникам про переваги використання програмних РРО

опубліковано 29 серпня 2023 о 11:19

Інформаційні рейди, які використовують у своїй роботі податківці - це одна з форм комунікації з платниками задля роз'яснення актуальних змін податкового законодавства.

Відтак, заступник начальника Кельменецької ДПІ Головного управління ДПС у Чернівецькій області Альбіна Радомська та провідні фахівці провели робочі зустрічі з платниками податків в торгових точках міста.

Мета даного спілкування  - покрокова деталізація реєстрації та переваги використання програмного РРО. Під час діалогу з платниками податків Альбіна Гладка наголосила, що обов’язок кожного підприємця, окрім спрощенців І групи, використовувати реєстратор розрахункових операцій або як альтернативу класичній касовій техніці програмні РРО.

Також податківці акцентували, платникам варто врахувати, що з 1 жовтня під час проведення фактичних перевірок податкові інспектори мають право накладати штрафні санкції за невиконання вимоги щодо проведення готівкових розрахунків через РРО/ПРРО.

Платникам розповіли про реєстрацію ПРРО в «4 кроки» та поінформували, що на сайті ДПС розміщений банер «Програмні РРО» з актуальною інформацією щодо застосування ПРРО: https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/ .

Крім того нагадали підприємцям, що кожен бажаючий може звертатись до центру обслуговування платників при Кельменецькій ДПІ де податківці надають фахову консультацію та практичну допомогу.