Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці інформують платників Кельменеччини  про алгоритм підключення програмного РРО та сплату мінімального податкового зобов'язання 

опубліковано 23 серпня 2023 о 10:26

Провідні фахівці Кельменецької ДПІ Головного управління ДПС у Чернівецькій області провели декілька інформаційних тренінгів для платників податків. Під час спілкування платники податків Кельменеччини були поінформовані про порядок застосування РРО та програмних РРО, алгоритм підключення програмного забезпечення ДПС до електронних гаджетів при проведенні готівкових розрахунків та наслідків їх не використання.  
Під час зустрічей було надано пояснення щодо порядку проведення розрахункових операцій, реєстрації касових апаратів та ПРРО, переваг застосування програмних РРО та відповідальності за порушення вимог ЗУ «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» №265/95-ВР. 

Податківці наголосили платникам податків, що за порушення, вчинені у сфері розрахункових операцій з 01.10.2023 року до суб'єктів господарювання будуть застосовуватись фінансові санкції. 

Також податківці звернули увагу на те, що ДПС пропонує безоплатне програмне забезпечення - ПРРО, яке не потребує фінансових витрат та зазначили, що завантажити таке програмне забезпечення платники податків мають можливість на офіційному вебпорталі ДПС.  

Крім того, відвідувачів ЦОПу Кельменецької ДПІ цікавило питання щодо сплати мінімального податкового зобов'язання. Платники використали своє право, відповідно до норм ПКУ та звернулись до податкової для проведення звірки даних, використаних для розрахунку суми податку на доходи фізичних осіб, з наданням підтвердних документів.

Як свідчить практика, такий формат комунікації важливий та ефективний, оскільки надає можливість більш оперативно вирішувати нагальні питання.