Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Новодністровська ДПІ: співпраця податкової служби та органів місцевого самоврядування сприяє наповненню бюджетів

опубліковано 22 серпня 2023 о 10:41

Начальник Новодністровської ДПІ Головного управління ДПС у Чернівецькій області Алла Заришняк провела робочу зустріч з заступником міського голови Новодністровської міської ради Борисом Петриком та керуючою справами виконавчих органів Надією Бойчук. 

Обговорювались питання: проведення звірки з питання нарахування МПЗ; сплати місцевих податків; про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг; новації ЗУ від 30 червня 2023 року № 3219-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану».

Алла Заришняк під час спілкування акцентувала, що з 1 серпня 2023 року запрацював Закон України від 30 червня 2023 року № 3219-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану», яким передбачено перехід країни на довоєнне оподаткування. Його положення відновлюють обов’язкову сплату єдиного податку, також ним скасовано спеціальний режим оподаткування за ставкою 2 відсотки, відновлено відповідальність бізнесу за незастосування касових апаратів та частково знято мораторій на податкові перевірки.

Окремо зазначила, податкова служба пропонує платникам податків до застосування безкоштовне ПРРО від ДПС, функціонал якого відповідає законодавчим вимогам, а придбання, оновлення та застосування не потребує витрат та спеціальних навичок користувача. 

Також звернула увагу і на обов’язковій сплаті майнових податків та мінімального податкового зобов’язання. 

Посадовиця аргументувала - незважаючи на складну економічну ситуацію, суб’єкти господарювання повинні сумлінно виконувати свої податкові зобов’язання та сплачувати податки і збори до бюджету, адже своєчасна сплата податків це запорука економічного розвитку місцевої громади.