Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Сокирянській ДПІ податківці роз’яснюють  ЗУ №3219 та надають рекомендації щодо практичного застосування норм податкового законодавства 

опубліковано 18 серпня 2023 о 10:25

Заступник начальника Сокирянської ДПІ Головного управління ДПС у Чернівецькій області Тетяна Мартинюк та провідні фахівці ДПІ провели ряд інформаційних зустрічей та практикумів  з платниками податків.

Тетяна Мартинюк під час робочої зустрічі поінформувала присутніх про застосування РРО/ПРРО, мінімальне податкове зобов’язання, майнові податки та інші резерви наповнення бюджету. Зокрема, наголосила, що з 1 серпня 2023 року запрацював Закон України від 30 червня 2023 року № 3219-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану», яким передбачено перехід країни на довоєнне оподаткування. Його положення відновлюють обов’язкову сплату єдиного податку, також ним скасовано спеціальний режим оподаткування за ставкою 2 відсотки, відновлено відповідальність бізнесу за незастосування касових апаратів та частково знято мораторій на податкові перевірки.

Зазначила, що ДПС запропоновано бізнесу безоплатне програмне рішення (ПРРО), яке пристосоване для операційних систем Android, iOS, Windows, Web. Це програмне рішення розміщено у відкритому доступі на відповідних цифрових платформах. Вибір суб’єкта господарювання щодо застосування ним у своїй господарській діяльності безоплатного, комерційного чи власного ПРРО, або РРО, не обмежується.

Крім того, відвідувачі ЦОПу під час тренінгів - практикумів отримали практичну допомогу від податківців у реєстрації програмного РРО.