Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці Глибоцької ДПІ активізували інформаційну роботу з платниками щодо застосування норм ЗУ №3219

опубліковано 18 серпня 2023 о 12:07

Враховуючи актуальність сьогодення – повернення на довоєнні норми податкового законодавств, провідні фахівці Глибоцької ДПІ Головного управління ДПС у Чернівецькій області провели ряд інформаційних зустрічей з місцевими платниками податків задля інформування про податкові новації.
Платникам детально роз’яснили особливості впровадження Закону України від 30 червня 2023 року № 3219-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану», зокрема, щодо реєстрації РРО та програмних РРО, ведення обліку товарних запасів за місцем продажу, а також нагадали, що підприємці платники єдиного податку І та ІІ групи зобов'язані сплачувати єдиний податок з 1 серпня 2023 року.
Також поінформували про спрощення вимог до відображення в розрахунковому документі назви товару (послуги) для фізичних осіб – підприємців, платників єдиного податку, які незареєстровані платниками ПДВ та відновлення застосування штрафних санкцій до суб’єктів господарювання за невидачу фіскального чеку при готівкових розрахунках з покупцем.
Крім того порадили платникам, у разі необхідності звертатись за додатковими роз’ясненнями до центру обслуговування при Глибоцькій ДПІ. Зазначили, що у податковій службі є відповідальні особи, які надають платникам податків кваліфіковану допомогу у реєстрації програмного РРО та інші адміністративні послуги.