Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Кельменецька ДПІ: під час інформаційної зустрічі з представниками тергромад про основні зміни ЗУ№3219 та відповідальність бізнесу за порушення фіскалізації готівкових операцій

опубліковано 16 серпня 2023 о 16:09

Днями заступник начальника Кельменецької ДПІ Головного управління ДПС у Чернівецькій області Альбіна Радомська та заступник начальника Кельменецького відділу податків і зборів з фізичних осіб Сніжана Ізраілек провели ряд інформаційних зустрічей з представниками Лівинецької територіальної громади, із заступником селищного голови Кельменецької ОТГ Станіславом Грубим та начальником фінансового відділу Світланою Василишеною.

Нагальним питанням, яке обговорювали податківці з представниками місцевого самоврядування  імплементація Закону України №3219, яким відновлено проведення планових документальних перевірок, проте виключно для платників податків, які здійснюють діяльність у сфері виробництва та реалізації підакцизної продукції, у сфері організації та проведення азартних ігор в Україні або ж надають фінансові, платіжні послуги.

Окремо Альбіна Радомська звернула увагу обов’язок проводити господарську діяльність з використанням касового апарату у разі здійснення готівкових розрахунків для спрощенців ІІ-ІV груп виник ще у січні 2022 року. Однак не всі відповідально поставилися до цієї вимоги законодавства і дотепер працюють без РРО. 

При цьому зауважила, що платники можуть використовувати будь-який представлений на ринку програмний РРО, залежно від своїх фінансових можливостей та функціональних потреб. Акцентувала, податкова служба надає можливість безкоштовного встановлення програмного РРО на будь-який комп'ютер, ноутбук або ґаджет. Також поінформувала про можливість застосовувати спрощену форму фіскального чеку для підприємців-спрощенців

Зазначила, що у податковій службі є відповідальні особи, які у разі потреби надають платникам кваліфіковану допомогу у реєстрації програмного РРО.

Під час спілкування детально зупинилися на питаннях сплати до територіальних бюджетів майнових податків, оскільки податок на землю, податок на нерухоме майно та мінімального податкового зобов'язання за земельні частки (паї) - це ті складові, реалізація яких забезпечить громади додатковими фінансовими ресурсами.