Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Новоселицькій ДПІ відбулась робоча зустріч з головою асоціації підприємців Новоселиччини

опубліковано 16 серпня 2023 о 15:05

Днями, начальник Новоселицької ДПІ Головного управління ДПС у Чернівецькій області Анжела Паскар провела робочу зустріч з головою Новоселицької районної громадської організації «Асоціація підприємців Новоселиччини» Олексієм Рошкою.

Під час діалогу обговорили нові правила, за якими має працювати підприємництво. Відтак, Анжела Паскар розповіла про те, що Закон України № 3219 повертає бізнес на довоєнні правила, тож тепер єдиний податок потрібно сплачувати усім підприємцям, які перебувають на спрощеній системі оподаткування, а ще даним документом розширено перелік дозволених перевірок, та відновлено відповідальність за порушення застосування РРО/ПРРО при готівкових розрахунках.

На запитання: «Чи потрібно всім платникам використовувати РРО/ПРРО?» - посадовиця надала вичерпну відповідь. За словами Анжели Паскар, застосування касових апаратів для усіх суб’єктів господарювання, окрім єдинників 1 групи, було запроваджено ще з 1 січня 2022 року. Відтак, залишається незмінним – платники податку другої-четвертої груп, які приймають у розрахунок готівку чи платіжні картки, застосовують РРО у загальному порядку, незалежно від обсягу річного доходу та виду діяльності.

Також підкреслила, що законодавчі норми в жодному разі не посилюють тиск на платника. Законом передбачено застосування спрощеної форми фіскального чеку для більшості підприємців-спрощенців, також для них знижено розмір штрафних санкцій за невидачу чи видачу чеку з помилками штрафних санкцій. Однак підприємництво має дотримуватись вимог законодавства.

Крім того, присутні обговорили ще ряд питань зокрема, нарахування та сплата земельного податку, податку на нерухоме майно та мінімального податкового зобов’язання за земельні ділянки сільськогосподарського призначення.