Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці Заставнівської ДПІ поінформували представників місцевого самоврядування про нюанси застосування Закону №3219

опубліковано 15 серпня 2023 о 16:57

Днями відбулась робоча зустріч в Горішньошерівецькій ТГ за участю начальника Заставнівської ДПІ Головного управління ДПС у Чернівецькій області Валентини Євки, директора Департаменту фінансів Чернівецької ОВА Анжелою Дяковою, начальника управління фінансів соціальної сфери та органів місцевого самоврядування Чернівецької ОВА Галини Кокошко, заступника начальника управління доходів Чернівецької ОВА Ніни Штефанович, а також представників Заставнівської, Горішньошерівецької, Вікнянської та Юрковецької територіальних громад.

Валентина Євка розповіла учасникам заходу про те, які зміни в законодавстві потрібно врахувати бізнесу, щоб працювати в правовому полі. Роз’яснила умови переходу зі спецрежиму оподаткування за ставкою 2 відсотки, та повідомила про відновлення обов'язку для усіх ФОП сплачувати єдиний податок.
Акцентувала, Законом №3219 відновлено проведення планових документальних перевірок, проте виключно для платників податків, які здійснюють діяльність у сфері виробництва та реалізації підакцизної продукції, у сфері організації та проведення азартних ігор в Україні або ж надають фінансові, платіжні послуги. 
Нагадала, застосування РРО чи ПРРО є обов’язковим для усіх суб’єктів господарювання, окрім спрощенців 1 групи. При цьому звернула увагу, що з 1 жовтня 2023 року відновлюється застосування штрафних санкцій за порушення порядку використання РРО/ПРРО (крім санкцій за порушення, що вчинені на окупованих територіях чи територіях бойових дій) уже до всіх суб’єктів господарювання, у кого є обов’язок застосування касових апаратів. 

Крім того роз’яснила, що у платників територіальних громад з 1 липня 2023 року виник обов’язок сплати майнових податків, про що їх інформовано податковими повідомленнями-рішеннями, у яких зазначена адреса, площа, назва об’єкту оподаткування, ставка податку, пільга та ін. 

Посадовиця наголосила, що сплатити майнові податки потрібно не пізніше 60 днів з моменту вручення податкового повідомлення-рішення. У разі виявлення розбіжностей по майну вказаному у повідомленні, платник може звернутися в центр обслуговування платників ДПІ для проведення звірки.

Під час заходу відбувся аргументований конструктивний діалог податківців з керівниками територіальних громад.