Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці Буковини продовжують практику відкритого діалогу

опубліковано 14 серпня 2023 о 12:55

Податкова служба Буковини зацікавлена в узгодженні спільних дій спрямованих на інформування платників щодо застосування норм податкового законодавства.

Відтак, провідні фахівці Головного управління ДПС у Чернівецькій області провели ряд зустрічей з директором комунального підприємства МТК «Калинівський ринок» Олегом Гульпаком та директором ТК «Добробут» Михайлом Прозоровським.

Податківці відзначили, що одним із основних завдань податкової служби є роз’яснення податкового законодавства серед платників податків. Основною метою цієї зустрічі є доведення до підприємців норм чинного податкового законодавства та змін, які відбуваються у законодавстві України через мережу локального радіо, Інтернет, тощо.

Податківці відзначили, на сьогодні найбільш актуальними питаннями, які необхідно довести до відома платників є повернення «довоєнних» норм податкового законодавства.

Зокрема, з 1 серпня 2023 року відновлюється обов’язок сплачувати єдиний податок приватними підприємцями – платниками І та ІІ груп. Також, підкреслили, що незмінним залишилось застосування ПРРО/РРО платниками єдиного податку, які здійснюють розрахункові операції, окрім платників І групи.

В межах проведення даної зустрічі присутні обговорили всі податкові зміни та погодили інформаційний контент для інформування платників через  локальне радіо та мережу Інтернет.