Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Під час робочої зустрічі податківці поінформували представників територіальних громад про податкові зміни з 1 серпня 2023 року

опубліковано 11 серпня 2023 о 16:02

Представники Головного управління ДПС у Чернівецькій області - начальник Новоселицької ДПІ Анжела Паскар та начальник Герцаївської ДПІ Анатолій Гортопан поінформували громадськість про новації Закону України від 30 червня 2023 року № 3219-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану».

Податківці взяли участь в нараді-навчанні з представниками Новоселицької та Герцаївської міських, Боянської, Ванчиковецької, Мамалигівської та Острицької сільських територіальних громад за участю директора Департаменту фінансів облдержадміністрації Анжели Дякової з питань виконання дохідної частини місцевих бюджетів та складання бюджетних запитів на 2024 рік.

Важливо зараз консолідувати зусилля податкової служби та органів місцевого самоврядування в інформуванні платників щодо новацій Закону України № 3219, яким передбачено перехід на довоєнне оподаткування, – наголосила в своєму виступі начальник Новоселицької ДПІ Анжела Паскар. 

Детально очільниця податкової інспекції зупинилася і на відновленні застосування штрафних санкцій до суб’єктів господарювання за невидачу фіскального чеку та нагадала, що обов’язкове застосування РРО/ПРРО передбачено ще з 1 січня 2022 року.

Начальник Герцаївської ДПІ Анатолій Гортопан доповнив про заборону з 1 серпня використовувати ПРРО в режимі офлайн без отриманого в податковій службі діапазону фіскальних номерів, сформованих фіскальним сервером контролюючого органу. Також, окремо деталізував відновлення з 1 жовтня відповідальності платників податків за порушення у сфері РРО при продажу підакцизних товарів та спрощення вимог до відображення у фіскальному чеку назви товару.  

Під час зустрічі також обговорили особливості розрахунку мінімального податкового зобов’язання, сплату громадянами майнових податків, мінімального податкового зобов'язання за земельні частки (паї) та легалізацію трудових відносин.

Присутні одностайно відзначили  - податкова служба та територіальні громади мають спільну мету – забезпечення наповнення місцевих бюджетів. Тому ефективна співпраця ДПС з органами місцевого самоврядування сприяє виявленню резервів для підвищення фінансової спроможності регіону. 

На завершення заходу сторони підкреслили важливість проведеної зустрічі та домовились про розширення подальшої співпраці.