Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Фахівці Герцаївської ДПІ розповіли про зміни в податковому законодавстві для платників податків

опубліковано 11 серпня 2023 о 12:24

Днями начальник Герцаївської ДПІ Головного управління ДПС у Чернівецькій області Анатолій Гортопан провів робочу зустріч з платниками, під час якої поінформував платників про новації Закону України № 3219, яким передбачено перехід на довоєнне оподаткування.

Зокрема роз'яснив особливості справляння єдиного податку платників, які до 1 серпня 2023 року використовували спрощену систему з особливостями оподаткування, а також про порядок застосування РРО чи ПРРО для ІІ та ІІІ груп платників єдиного податку. 

Акцентував, що з 1 серпня 2023 року відновлюється обов’язок сплачувати єдиний податок приватними підприємцями – платниками І та ІІ груп.

Також платники цікавились відновленням відповідальності за порушення вимог закону про застосування РРО. Податківці нагадали, що згідно з законодавством, усі суб’єкти господарювання, окрім тих, що обрали першу групу єдиного податку, повинні використовувати у своїй роботі РРО/ПРРО.

Платникам роздали інформаційні пам'ятки щодо законодавчих новацій.

Також рекомендували платникам для більшої обізнаності ознайомитись з Інформаційним лист № 4/2023 присвячено деяким особливостям оподаткування платників податків у період дії воєнного стану, у зв’язку із змінами, запровадженими Законом України від 30 червня 2023 року № 3219-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану» https://cv.tax.gov.ua/media-ark/news-ark/694719.html