Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці Заставнівської ДПІ інформують громадян та представників бізнесу про нюанси застосування норм податкового законодавства

опубліковано 28 липня 2023 о 10:18

Начальник Заставнівської ДПІ Головного управління ДПС Валентина Євка та провідні фахівці під час проведення інформаційних зустрічей та тренінгів розповіли відвідувачам ЦОПу про низку важливих тем, включаючи податок на нерухоме майно, земельний податок, а також про останні нововведення – мінімальне податкове зобов’язання. 

Під час зустрічі також висвітлено питання отримання податкової знижки громадянами, подання звітності за допомогою сервісу податкової служби «Електронний кабінет» та застосування підприємцями касових апаратів, платіжних терміналів. 

Так Валентина Євка поінформувала платників щодо порядку розрахунку та сплати податку на нерухоме майно, оподаткування земельних ділянок. При цьому зауважила, що громадянам майнові податки розраховує податкова служба і надсилає платникам податкове повідомлення-рішення, в якому буде вказано за яку нерухомість чи земельну ділянку нарахований податок, суму податку та реквізити рахунку на який необхідно сплатити платіж.  Громадяни ж мають сплатити податки впродовж 60 днів з дня отримання повідомлення-рішення. 

Під час зустрічі також були розглянуті питання пов'язані з розрахунком мінімального податкового зобов'язання. Зокрема посадовиця пояснила кого стосується даний платіж і випадки, коли сплата цього податку є обов’язковою.  

Крім того, платникам нагадали про правила та вимоги стосовно застосування РРО та ПРРО. 

Також відвідувачам Центру обслуговування нагадали про умови та вимоги для отримання податкової знижки та акцентували, що подача декларації про майновий стан та відповідних документів дозволить повернути частину коштів за навчання громадянам. Термін подання такої декларації – до 31 грудня 2023 року.     

Також в податковій інспекції звертають увагу платників податків, що за допомогою сервісу «Електронний кабінет» авторизовані платники мають можливість дистанційно переглянути податкові повідомлення – рішення на сплату майнових податків, зареєструвати програмний РРО, подати та переглянути подану звітність, отримати інформацію про стан розрахунків з бюджетом та іншу податкову інформацію.