Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Фахівці Путильської ДПІ поінформували  про право громадян на податкову знижку та функціонування Е-кабінету

опубліковано 28 липня 2023 о 10:03

Фахівці центру обслуговування Путильської ДПІ Головного управління ДПС у Чернівецькій області провели для платників податків навчальний тренінг, під час якого поінформували відвідувачів  про сервіс податкової служби «Електронний кабінет», за допомогою якого платники можуть не тільки подати звітність, але й переглянути податкові повідомлення – рішення на сплату майнових податків, отримати інформацію про стан розрахунків з бюджетом та іншу податкову інформацію.  

Роз'яснили, податкова знижка передбачена Податковим кодексом України та доступна громадянам України, які отримують заробітну плату і сплачують податок на доходи фізичних осіб. Податкова знижка представляє собою суму витрат, які платник податку-резидент здійснив протягом звітного року на придбання товарів або послуг у резидентів-фізичних або юридичних осіб, а її наявність підтверджується відповідними платіжними та розрахунковими документами, такими як квитанції, фіскальні або товарні чеки, прибуткові касові ордери, копії договорів тощо.

Зокрема, податківці зауважили, що до податкової знижки можуть бути включені лише ті витрати, які платник податку фактично здійснив протягом звітного податкового року, і які документально підтверджені. Для цього платник повинен додати до своєї декларації про майновий стан і доходи копії договорів про надання послуг та відповідні платіжні і розрахункові документи. Ці документи можуть бути подані разом з декларацією через сервіс «Електронний кабінет» до 31 грудня 2023 року. 

Однак наголосили, що скористатись зазначеним сервісом можуть особи, які мають особистий ключ, виданим кваліфікованим надавачем електронних довірчих послуг. 

Також нагадали, що у секторі реєстрації користувачів Головного управління ДПС у Чернівецькій області платники можуть отримати «електронний підпис» безкоштовно. Отримати довідкову інформацію щодо отримання електронного підпису можна за телефоном: (0372) 51-43-79.