Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці Вижницької ДПІ роз’яснюють порядок подання звітності через «Електронний кабінет» та сплату майнових податків

опубліковано 27 липня 2023 о 10:07

Фахівці Вижницької ДПІ Головного управління ДПС у Чернівецькій області проводять щоденні тренінги для платників податків, під час яких надають роз'яснення  щодо подання звітності за допомогою сервісу податкової служби «Електронний кабінет» та застосування норм податкового законодавства зокрема, сплати майнових податків.

Податківці розповіли про можливості сервісу Електронний кабінет, за допомогою якого платник може подати податкову звітність в електронному вигляді, автоматично перевірити заповнену звітність на наявність арифметичних помилок та оновити версії форматів документів. 

Також відвідувачі ЦОПу отримали інформацію щодо порядку розрахунку та сплати податку на нерухоме майно і оподаткування земельних ділянок. При цьому зауважили, що громадянам майнові податки розраховує податкова служба і надсилає платникам податкове повідомлення-рішення, в якому вказано за яку нерухомість чи земельну ділянку нарахований податок, суму податку та реквізити рахунку на який необхідно сплатити платіж. 

Крім того податківці акцентували, що громадяни мають можливість переглянути податкові повідомлення – рішення на сплату майнових податків в Електронному кабінеті. Обов’язок громадян сплатити майнові податки впродовж 60 днів з дня отримання повідомлення-рішення.