Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Порушники правил торгівлі пальним сплатять майже 1 мільйон гривень фінансових санкцій

опубліковано 26 липня 2023 о 10:36

Впродовж першого півріччя 2023 року для упередження та виявлення порушень у сфері обігу пального проведено 25 фактичних перевірок. За результатами розгляду матеріалів фактичних перевірок до суб’єктів господарювання застосовано штрафні (фінансові) санкції на загальну суму майже 991,2 тис грн. - інформує заступник начальника Головного управління ДПС у Чернівецькій Наталія Чернівчан.

Серед виявлених порушень – зберігання та роздрібна торгівля пальним без ліцензій та продаж пального з порушенням обліку товарних запасів.

Наталія Чернівчан нагадує, що правила щодо ліцензування на виробництво, зберігання, оптову та роздрібну торгівлю пальним затверджено  Законом України від 19 грудня 1995 року № 481/95-ВР «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, рідин, що використовуються в електронних сигаретах, та пального» зі змінами і доповненнями (далі – Закон № 481).

Крім того посадовиця звернула увагу, що у разі виявлення порушень законодавства при здійсненні реалізації пального буковинці можуть через чат-бот «StopViolationBot» в месенджері Telegram повідомляти про такі факти.