Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Понад 46,9 тис платників звернулись до Центрів обслуговування задля отримання адмінпослуг 

опубліковано 25 липня 2023 о 14:51

При Державних податкових інспекціях в Чернівецькій області працюють 13-ть центрів обслуговування платників для надання адміністративних послуг - про це наголосив заступник начальника Головного управління ДПС у Чернівецькій області Микола Загарюк. 

Та деталізував, що всі центри обслуговування працюють згідно регламенту:  з понеділка по четвер з 08:30 до 17:15; п’ятниця -  з 08:30 до 16:00; обідня перерва – з 12.30 до 13.00.

Відтак, у ЦОПах здійснюється сервісне обслуговування платників податків та надається широкий спектр адміністративних послуг. За пів року понад 46,9 тис платників звернулось до податківців за адміністративними послугами. З них, 17,2 тис платників звернулось через Електронний кабінет та 29,7 тис безпосередньо у центри обслуговування.

Найбільш актуальні послуга - видача картки платника податків та внесення до паспорта громадянина України даних про реєстраційний номер облікової картки платника податків з Державного реєстру фізичних осіб-платників податків. За шість місяців 2023 року надано понад 18,1 тис таких послуг зазначив посадовець.

Серед адміністративних послуг також користуються попитом послуги: з реєстрації платника єдиного податку – 6,4 тис; надання витягу з реєстру платника єдиного податку – 6,5; з видачі відомостей з Державного реєстру фізичних осіб - платників податків про суми/джерела виплачених доходів та утриманих податків – 3,5 тис; видача довідки про доходи – 979; видача довідки про відсутність заборгованості з платежів - 727.

У податковій службі підкреслюють, сучасний рівень інформаційних технологій дозволяє дистанційно вирішити чимало питань в органах ДПС. Зокрема, подання податкової звітності та отримання сервісних послуг через електронний сервіс «Електронний кабінет платника».

Відтак, за допомогою меню «Листування з ДПС» приватної частини Електронного кабінету (http://cabinet.tax.gov.ua) платники податків мають можливість надіслати лист (запит, звернення тощо) до відповідного органу ДПС у форматі pdf (обмеження 2 МБ).

До відома: На допомогу платникам на порталі ДПС України розміщені відеоуроки з детальним роз’ясненнями як користуватися електронними сервісами ДПС https://www.tax.gov.ua/media-tsentr/videogalereya/videouroki/