Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці Сокирянської ДПІ надають практичні рекомендації щодо отримання податкової знижки та порядку реєстрації ПРРО

опубліковано 24 липня 2023 о 10:15

Фахівці Сокирянської ДПІ Головного управління ДПС у Чернівецькій області під час інформаційних тренінгів для платників надають практичні рекомендації щодо застосування окремих норм податкового законодавства.

Так, під час спілкування податківці розповіли платникам, що скористатись правом на податкову знижку можна до 31 грудня 2023 року та роз’яснили порядок заповнення декларації про майновий стан і доходи.  Акцентували, що разом з декларацією необхідно надати  платіжні та розрахункові документи, зокрема квитанції, фіскальні або товарні чеки, прибуткові касові ордери, із зазначенням особи, яка звернулася за податковою знижкою, копії договорів за їх наявності, в яких обов’язково повинно бути відображено вартість послуг і строк оплати за такі послуги.  Платникам надано практичні рекомендації щодо заповнення декларації про майновий стан і доходи за 2022 рік через  Електронний кабінет платника.

Також податківці нагадали, що фізичні особи-підприємці при розрахунках зі споживачами можуть застосовувати програмні реєстратори розрахункових операцій (ПРРО) як альтернативу стаціонарним реєстраторам розрахункових операцій (РРО), які встановлюються на смартфон, комп’ютер, планшет та інші гаджети. Було роз’яснено порядок реєстрації ПРРО, що здійснюється на підставі заяви про реєстрацію ПРРО за формою 1-ПРРО. На практикумі роз’яснено та надано практичні рекомендації щодо процедури реєстрації ПРРО в електронному вигляді через Електронний кабінет платника податків.

Крім того, під час спілкування з платниками податківці акцентували увагу на основних перевагах використання електронних сервісів ДПС України. Зокрема, робота сервісу «Е-кабінет» це економія робочого часу платника податків, відсутність необхідності придбавати бланки звітних документів, уникнення черг, оновлення версій документів звітності, оперативність обробки отриманої інформації, підтвердження подання звітності, постійне оновлення програмного забезпечення, автоматичне формування архіву електронних копій звітів, квитанцій та інших документів.