Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці Кельменецької ДПІ надають роз’яснення платникам податків щодо застосування податкового законодавства

опубліковано 24 липня 2023 о 10:01

У липні провідними спеціалістами Кельменецької ДПІ Головного управління ДПС у Чернівецькій області проведено ряд інформаційних тренінгів для платників податків. 
Наразі актуальним питанням є сплата майнових податків, зокрема: податку на нерухоме майно та земельного податку, а також обов’язок застосування РРО/ПРРО.

Відтак, під час спілкування податківці надають практичну допомогу щодо функціонального використання сервісу «Електронний кабінет».

Та акцентують, що в Електронному кабінеті для фізичних осіб – платників податків діє онлайн доступ до сформованих податкових повідомлень-рішень щодо  нарахованих податкових зобов’язань з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки та плати за землю. 

Крім того, в розділі «ЕК для громадян» приватної частини Електронного кабінету платники податків – фізичні особи мають можливість перегляду даних щодо об’єктів рухомого та нерухомого майна, які є об’єктами оподаткування (земельні ділянки, житлові будинки, квартири, садові (дачні будинки), гаражі, тощо), відомості про які отримані з реєстрів інших державних органів та стосовно яких сформовані податкові повідомлення-рішення. 

Також присутнім роз'яснили, що платники під час сплати податків, зборів, платежів, ЄСВ з 1 липня 2023 року використовують виключно структурований формат реквізиту «Призначення платежу», який включає заповнення лише двох обов'язкових полів, а саме «Код виду сплати» та «Додаткова інформація запису». Податківці навели приклади заповнення поля "Призначення платежу" та надали відповіді на всі запитання платників.