Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Буковині платникам податку на додану вартість з бюджету відшкодовано понад 276,7 мільйонів гривень

опубліковано 18 липня 2023 о 12:13

Від початку року на розрахункові рахунки 86 суб’єктів господарювання повернуто 276,7 млн грн заявлених та з врахуванням залишку до відшкодування сум податку на додану вартість - про це у своєму коментарі повідомив заступник начальника  Головного управління ДПС у Чернівецькій області Микола Загарюк.  

Посадовець зазначив, що за 6 місяців цього року 87 платників податку на додану вартість, з них (79 юридичних осіб та 8 фізичних осіб – підприємців) задекларували бюджетне відшкодування на 290,1 млн грн. Факт аналогічного періоду у 2022 році - 119,8 млн грн. При цьому кількість декларантів бюджетного відшкодування зменшилася на 1 суб’єкта господарювання.

Всі узгоджені суми бюджетного відшкодування повертають у хронологічному порядку відповідно до черговості внесення до Реєстру заяв про повернення суми бюджетного відшкодування.

Разом з тим, зросли суми податку на додану вартість незаконно заявлені до відшкодування. За цей період у 22 суб’єктів господарювання не підтвердилися під час перевірок суми заявлених до відшкодування ПДВ на 6,3 млн грн (камеральні перевірки 3,1 млн грн, документальні 3,2 млн грн).

Також 24 платникам зменшено від’ємне значення об’єкта оподаткування на 4,7 млн грн податку на додану вартість.

ДОВІДКА:

За 6 місяців 2023 року платники області заплатили до державного бюджету 445,7 млн грн податку на додану вартість.