Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Новодністровська ДПІ: Ефективна роз’яснювальна робота з платниками направлена на докорінну зміну відносин з платниками

опубліковано 14 липня 2023 о 11:54

Про це йшлося під час проведення чергової зустрічі начальника Новодністровської ДПІ Головного управління ДПС у Чернівецькій області Алли Заришняк з «єдинниками» 2 групи. Мета зустрічі - роз’яснення правил реєстрації та застосування РРО (ПРРО) та КОРО.

 Зокрема посадовиця нагадала, що фізичні особи-підприємці, в тому числі платники єдиного податку ІІ-ІV групи, зобов’язані застосовувати РРО/ПРРО у випадку здійснення «розрахункових операцій» у розумінні Закону «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» від 06.07.1995No 265/95-ВР.

Також звернула увагу, що при здійсненні розрахунків у безготівковій формі із застосуванням електронних платіжних засобів платіжний термінал має бути поєднаний з реєстратором розрахункових операцій, а фіскальний касовий чек містити всі обов’язкові реквізити.
Крім цього, під час проведення заходу учасники отримали практичні навики як скористатися електронними сервісами податкової служби  та щодо нового порядку заповнення платіжних доручень про сплату податків.
Алла Заришняк акцентувала увагу присутніх, що платники можуть щоденно отримати роз’яснення з питань застосування податкового законодавства у Центрі обслуговування платників, або за телефоном і запрошувала користатися цією можливістю, щоб уникнути непорозумінь та застосування штрафних санкцій.