Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

До податкової служби Буковини надійшло 197 звернень громадян

опубліковано 13 липня 2023 о 09:56

Головне управління ДПС у Чернівецькій області інформує, що впродовж першого півріччя 2023 року до податкової служби області надійшло 197 письмових звернення громадян.

Направлені звернення стосувалися дотримання вимог чинного законодавства з питань податкової та фінансової політики.

Основна питома вага письмових звернень громадян стосувалася таких питань: 46 звернень стосувались місцевих податків, 28 звернень - інформування про ухилення від сплати податків, 26 звернень щодо реєстрації та обліку платників податків, 2 звернення – відмова від РНОКПП, 6 звернень – консультації з питань податкового законодавства, 15 звернень питання з ЄСВ, 4 звернення щодо контрольно-перевірочної роботи.Крім того,  61 звернення стосувалось інших питань, що належать до компетенції ДПС. 

Відтак, фахівцями ГУ ДПС у Чернівецькій області розглянуто 193 письмових звернень (98% від усіх звернень), по 4 зверненнях термін надання відповіді не настав і вони знаходяться на розгляді. За результатами розгляду звернень: дано 62 роз’яснення, 118 вирішено позитивно, відмовлено – 2, звернень 8 звернень повернуто авторові у відповідності до ст. 5 ЗУ «Про звернення громадян», а 2 звернення надіслано за належністю, відповідно до ст.7 Закону України «Про звернення громадян» та 1 звернення, що не підлягає розгляду відповідно до ст.8 і 17 ЗУ «Про звернення громадян». Фактів несвоєчасного надання відповіді на звернення не зафіксовано. За січень - червень 2023 року скарг не надходило. 

Крім того упродовж півріччя 2023 року до Головного управління ДПС у Чернівецькій області надійшло 1 колективне звернення. 

У податковій службі звертають увагу платників, за допомогою меню «Листування з ДПС» приватної частини Електронного кабінету платники податків мають можливість надіслати лист (запит, звернення тощо) до відповідного органу ДПС у форматі pdf (обмеження 2 МБ).

Вхід до Електронного кабінету здійснюється за адресою: http://cabinet.tax.gov.ua, а також через офіційний вебпортал ДПС.

Робота у приватній частині Електронного кабінету здійснюється з використанням електронного цифрового підпису (кваліфікованого електронного підпису), отриманого у будь-якого Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг.

Форма подання письмового звернення громадянами до ДПС, що надсилається з використанням мережі Інтернет, засобів електронного зв’язку  розміщена на офіційному порталі «Територіальні органи ДПС у Чернівецькій області» за посиланням: https://cv.tax.gov.ua/dfs-u-regioni/golov-upr/kontakti-/.