Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Понад 371,4 млн грн єдиного податку надійшло від малого бізнесу Буковини

опубліковано 11 липня 2023 о 10:25

Про це в своєму коментарі для місцевих ЗМІ поінформував заступник начальника Головного управління ДПС у Чернівецькій області Микола Загарюк. За словами посадовця буковинські платники–фізичні та юридичні особи, які використовують спрощену систему оподаткування і сплачують єдиний податок, у першому півріччі 2023 року сплатили до бюджету понад 371,4 млн грн, що на 61,4 млн грн більше за аналогічний період 2022 року.

На початок липня 2023 року в області 29611 фізичних осіб підприємців та 3168 юридичних осіб здійснюють діяльність на спрощеній системі оподаткування. 

Микола Загарюк повідомив, що юридичні  особи - спрощенці перерахували до бюджету 54,1 млн грн податку. Частка сплаченого податку фізичними особам – підприємцями складає 288,3 млн грн. 

Сільськогосподарські товаровиробники – платники єдиного податку 4 групи сплатили 29 млн грн. (в області таких 27 суб'єктів господарювання). 

Очільники  податкової служби області  наголошує, що єдиний податок у повному обсязі надходить безпосередньо до місцевих бюджетів, поступаючись за обсягом сплати лише податку на доходи фізичних осіб.

Тому, сумлінно сплачуючи податок, платники сприяють розвитку та благоустрою власних територіальних громад.