Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Герцаївська ДПІ: податківці розповіли про застосування ПРРО та порядок заповнення реквізиту «Призначення платежу»

опубліковано 27 червня 2023 о 11:09

Днями начальник Герцаївської ДПІ Головного управління ДПС у Чернівецькій області Анатолій Гортопан провів робочу зустріч з платниками, під час якої поінформував платників про роботу та подання звітності через сервіс ДПС «Електронний кабінет платника», порядку заповнення реквізиту «Призначення платежу» платіжних документів, розрахунку мінімального податкового зобов’язання,  отримання податкової знижки.   

Під час спілкування посадовець розповів присутнім,  що платники під час сплати податків, зборів, платежів, єдиного внеску з 01 липня 2023 року використовують виключно структурований формат реквізиту «Призначення платежу», який включає заповнення тільки двох обов’язкових полів, а саме «Код виду сплати» та «Додаткова інформація запису». Деталізував, що поле «Призначення платежу» заповнюють за прикладами, наведеними у Порядку № 148.

Також платники  отримали вичерпну інформацію щодо  отримання податкової знижки за витратами на навчання. 

Акцентував, що електронний сервіс «Е-кабінет платника» надає можливість направити податкову декларацію до контролюючого органу з копіями первинних документів, зокрема для використання права на податкову знижку. Для цього платнику податків слід використати режим «Документ довільної форми». Слід зазначити, що завантаження документів у довільній формі (копій первинних документів) здійснюється єдиним файлом типу РDF або РNG або JPG. 

Податківець деталізував, разом з декларацією необхідно надати  платіжні та розрахункові документи, зокрема квитанції, фіскальні або товарні чеки, прибуткові касові ордери, із зазначенням особи, яка звернулася за податковою знижкою, копії договорів за їх наявності, в яких обов’язково повинно бути відображено вартість послуг і строк оплати за такі послуги.  

Окремо зауважив, право на отримання податкової знижки не переноситься на наступні роки, тобто для отримання знижки за 2022 рік необхідно подати декларацію про майновий стан і доходи до 31 грудня 2023 року включно. Декларація про майновий стан і доходи подається до податкового органу за місцем реєстрації платника.