Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Кельменецька ДПІ: Податківці проводять активну роз’яснювальну роботу серед платників податків

опубліковано 23 червня 2023 о 14:49

Податківці завжди готові надати роз’яснення платникам, що стосуються порядку сплати податків і зборів, розміру ставок податків, проведення звірок з податку на нерухоме майно та земельного податку, подання податкової звітності, в тому числі через Електронний кабінет. 
Відтак, у червні працівниками Кельменецької ДПІ Головного управління ДПС у Чернівецькій області проведено ряд робочих зустрічей з платниками, інформаційних рейдів та тематичних тренінгів.
Начальник Кельменецької ДПІ Тетяна Якобуца під час спілкування з платниками акцентувала увагу, що за допомогою сервісу «Електронний кабінет» платники мають можливість в режимі онлайн подати та переглянути подану звітність, перевірити стан розрахунків з бюджетом, зареєструвати програмний РРО. 

Одночасно наголосила, що електронні сервіси ДПС працюють цілодобово. Скористатись ними можна як із персональних комп’ютерів так і з смартпристроїв. Єдина вимога для подання звітності в електронному вигляді є наявність кваліфікованого електронного підпису, який кожен бажаючий може отримати у будь-якому Акредитованому центрі сертифікації ключів, у тому числі самостійно за допомогою Інтернет-банкінгу.  

Також нагадала, що попри дію воєнного стану, необхідність застосування РРО (ПРРО) не скасували. Обов'язок із застосування ПРРО / РРО в 2023 році стосується практично всіх юридичних осіб та ФОП, що працюють в сфері роздрібної торгівлі, послуг населенню та громадського харчування та приймають оплати готівкою, платіжними картками, жетонами тощо.

Наглядно податківці показали відвідувачам ЦОПу як отримати інформацію щодо стану  розрахунків з бюджетами та провести звірку щодо об’єктів оподаткування через «Електронний кабінет».