Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Вижницька ДПІ: податківці розповіли  платникам як провести звірку по майнових податках  

опубліковано 23 червня 2023 о 11:12

Платники податків мають можливість звертатись до Центру обслуговування Вижницької ДПІ Головного управління ДПС у Чернівецькій області за сервісними послугами. Відтак, за місцем реєстрації громадяни можуть перевірити стан розрахунків з бюджетом, а також провести звірку зі сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки та плати за землю.

Начальник Вижницької ДПІ Андрій Угрин під час робочої зустрічі акцентував, для якісної звірки та спілкування з фахівцем ЦОП громадянам варто при собі мати документи, що посвідчують особу та правовстановлюючі документи на належне майно.

Андрій Угрин нагадав присутнім, що у 2023 році земельний податок сплачують власники земельних ділянок, земельних часток (паїв) та постійні землекористувачі-фізичні особи.

Звільнення від сплати податку за земельні ділянки, поширюється на земельні ділянки за кожним видом використання у межах граничних норм:

для ведення особистого селянського господарства – у розмірі не більше як 2 гектари;
для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка: у селах – не більше як 0,25 гектара, у селищах – не більше, як 0,15 гектара; в містах – не більше, як 0,10 гектара;
для індивідуального дачного будівництва – не більш, як 0,10 гектара;
для будівництва індивідуальних гаражів – не більше, 0,01 гектара;
для ведення садівництва – не більше, як 0,12 гектара.
Пільга починає застосовуватися до обраних ділянок з базового податкового (звітного) періоду, в якому подану таку заяву, та діє до початку місяця, що настає за місяцем подання нової заяви про застосування пільги. 

 Податківці наголосили, окрім відвідування Центру обслуговування платників, Державна податкова служба пропонує альтернативний варіант – звірку щодо розрахунків із бюджетом через Електронний кабінет (http://cabinet.tax.gov.ua). 

Щоб стати користувачем електронних сервісів ДПС треба отримати електронний цифровий підпис, зареєструватися на вебпорталі ДПС і в будь-який зручний час переглядати інформацію щодо нарахування та сплати податків з персонального комп’ютера чи ґаджета.