Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На нараді у податковій службі проаналізували проблемні питання та обговорили резерви зростання податкових надходжень 

опубліковано 16 червня 2023 о 15:59

У Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області відбулася нарада за участі начальників ДПІ та керівників структурних підрозділів. Головував на засіданні начальник податкової служби області Віталій Шпак.

За словами керівника установи ефективність адміністрування податків -це не тільки забезпечення державного бюджету стабільними і рівномірними надходженнями доходів, але і стимулювання платників податків до добровільної сплати шляхом підвищення рівня поінформованості платників та підвищення рівня довіри до ДПС.

Податківці мають більше працювати над утвердженням ідеології своєчасної сплати податків шляхом проведення роз’яснювальної роботи, оскільки тільки обізнаний платник податків може вчасно виконувати свої податкові зобов’язання.

Під час наради начальники управлінь Тетяна Булавка та Надія Костинюк довели до присутніх комплексний аналіз декларування і сплати ПДВ у розрізі галузей та платників податків, визначили ризики сплати та зобов’язали відпрацювати наявні ризики, а теж здійснити ґрунтовний аналіз від’ємного значення ПДВ. 

Також на нараді йшла мова про дотримання законодавчих норм щодо погашення податкового боргу, особливо зі сплати місцевих податків. Доручено провести звірку дотримання процедури щодо вручення податкових повідомлень зі сплати податку за землю та нерухомість.

В ході нараді також розглядали питання декларування доходів громадянами за 2022 рік. Озвучили підсумки кампанії та визначили перелік заходів із залучення «забудькуватих» декларантів до декларування доходів за 2022 рік.

Не залишено поза увагою і сплату ПДФО – як одного із основних бюджетоутворючих податків, зокрема платниками аграрної галузі.

Підсумовуючи виступи колег очільник податкового відомства краю Віталій Шпак відзначив, головне завдання колективу дотримання вимог ПКУ та відповідно підвищення ефективності адміністрування податків, зокрема податку на додану вартість, акцизного та майнових податків.