Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Публічна інформація: Буковинські податківці розглянули 68 запитів

опубліковано 12 червня 2023 о 11:59

Заступник начальника Головного управління ДПС у Чернівецькій області  Микола Загарюк у своєму коментарі ЗМІ поінформував, що  у січні - травні 2023 року до регіонального податкового відомства  від платників надійшло 68 запитів на публічну інформацію. 

Посадовець зазначив, що більшість запитувачів, зокрема 55 громадян, які направили до податкової служби області запити це фізичні особи. Від юридичних осіб надійшло 4 запити. Від представників засобів масової інформації – 8 запитів та 1 запит переадресовано від інших органів виконавчої влади як розпоряднику інформації.

Запитувачі зверталися з проханням надати інформацію щодо: нарахувань єдиного податку; розміру податку на некомерційну нерухомість; нарахування та сплати мінімального податкового зобов'язання з земельного паю; про обсяг сплачених податків; заборгованості по сплаті податків.

Відтак, за результатами розгляду задоволено 60 запитів на отримання публічної інформації. Крім того, відповідно до ч.1 ст. 22 Закону відмовлено в задоволенні по 6-ти запитах. Наразі ще 2 запита знаходяться на опрацюванні.

Микола Загарюк нагадав, що  отримати публічну інформацію, розпорядником якої є Головне управління ДПС у Чернівецькій області, може кожен бажаючий. Більш детально щодо порядку складання та форми подання запиту можна ознайомитись на офіційному порталі «Територіальні органи ДПС у Чернівецькій області» у рубриці: «Для громадськості>Публічна інформація» за посиланням: https://cv.tax.gov.ua/dlya-gromadskosti/dostup-do-publichnoi-info/  

Форма для подання запиту на отримання публічної інформації: https://cv.tax.gov.ua/dlya-gromadskosti/dostup-do-publichnoi-info/forma-podannya-zapitu/