Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Новодністровська ДПІ: під час інформаційних рейдів податківці акцентують увагу платників на своєчасній сплаті майнових податків 

опубліковано 25 травня 2023 о 15:35

Провідні фахівці Новодністровської ДПІ Головного управління ДПС у Чернівецькій області інформують платників про те, що надходження до бюджету від сплати майнових податків є суттєвим джерелом наповнення місцевих бюджетів.

Відтак, під час проведення інформаційних рейдів платникам детально розповіли, що податок мають сплачувати всі, хто в Україні володіє: квартирою, загальна площа якої складає понад 60 кв. м; житловим будинком — понад 120 кв. м; різними типами об'єктів житлової нерухомості, тобто і квартирою, і будинком, — понад 180 кв. м. Податок нараховується на кожен квадратний метр площі, який перевищує граничний розмір звільненої від оподаткування площі.

Крім того нагадали, що власники земельних ділянок щороку зобов’язані сплачувати земельний податок, крім випадків, коли вони звільнені від плати за землю. 

Податківці окремо зазначили, громадянин, яка не є суб’єктом господарювання, може отримати інформацію у приватній частині Електронного кабінету режим «Стан розрахунків з бюджетом» своїх особових рахунків зі сплати податків, зборів та інших платежів. Щоб зайти в особистий кабінет необхідно мати електронний цифровий підпис або скористатись вкладкою Дія Підпис.

Фахівці Новодністровської ДПІ також нагадали платникам про порядок застосування реєстраторів розрахункових операцій, проведення розрахунків в готівковій формі платниками податку та відповідальність за порушення застосування РРО.

Наголосили на дотриманні вимог трудового законодавства роботодавцями нарахування найманим працівникам заробітної плати не нижче мінімально встановленого рівня, своєчасної її виплати та сплати податків і єдиного внеску. Акцентували, що працівник не може бути допущеним до роботи без укладення трудового договору, та подання до органу податкової служби повідомлення про прийняття працівника на роботу.

Всі платники отримали від податківців тематичні пам'ятки з актуальною інформацією.