Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Роздрібний акциз додав місцевим бюджетам понад 40 мільйонів гривень

опубліковано 23 травня 2023 о 10:40

За січень-квітень 2023 року надходження акцизного податку з роздрібного продажу підакцизних товарів склали 36,1 мільйон гривень, що дало можливість забезпечити темпи росту платежів до відповідного періоду минулого року на рівні 111,5 відсотків, що в абсолютній сумі становить 3,7 мільйонів гривень, - повідомили в управлінні контролю за підакцизними товарами Головного управління ДПС у Чернівецькій області.

При цьому індикативні показники виконано більш як на 125 відсотків, що дало податкові надходження до бюджету у сумі майже 7,4 мільйонів гривень.

Крім того, за підсумками січня - квітня 2023 року суб’єкти господарювання сплатили до бюджету 4,1 мільйони гривень за придбані ліцензії на торгівлю  алкоголем, тютюном та на реалізацію пального. 

Варто зазначити, що сьогодні на території області роздрібну торгівлю алкогольними напоями та тютюновими виробами в області здійснюють 1999 суб’єктів господарювання, якими отримано 4604 ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами.

Операції із пальним здійснюють 75 суб’єктів господарювання, яким видано 218 ліцензій на право роздрібної торгівлі пальним; 376 суб’єктів господарювання, яким видано 415 ліцензій на право зберігання пального (в т.ч. виключно для потреб власного споживання чи промислової переробки 409 ліцензій).

Оптову торгівлю пальним здійснює 65 суб’єктів господарювання, якими отримано 9 ліцензій на оптову торгівлю пальним за наявності місць оптової торгівлі та 56 ліцензій за відсутності місць оптової торгівлі пальним.