Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Новоселицька ДПІ: під час робочої зустрічі податківці обговорили з платниками порядок сплати майнових податків

опубліковано 23 травня 2023 о 15:53

Начальник Новоселицької ДПІ Головного управління ДПС у Чернівецькій області  Анжела Паскар провела робочу зустріч з платниками податків, під час якої обговорили нарахування та сплати майнових податків.

Посадовиця розповіла присутнім про алгоритм розрахунку податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. Деталізувала, що фізичним особам податок нараховують органи податкової служби за місцем податкової адреси (місцем реєстрації) власника такої нерухомості, вручаючи їм податкові повідомлення-рішення. В поточному році громадяни сплачуватимуть податок на нерухомість за об`єкти, що були у володінні в 2022 році, але сплачувати податок на нерухоме майно зобов’язані лише ті фізичні особи, які володіють квартирою, квартирами, житлова площа яких перевищує 60 кв.м і будинку площею більше 120 кв.м. У випадку наявності об’єктів нерухомого майна різних типів податок сплачується за площу, що перевищує 180 кв.метрів. 

Та звернула увагу, що сплатити визначену суму податку на нерухоме майно громадянам необхідно впродовж 60 днів з дня отримання повідомлення – рішення. Якщо власники нерухомості, не отримають такого повідомлення-рішення, чи матимуть сумніви щодо об’єктів оподаткування, сум нарахованого податку, їм необхідно звернутись до Центрів обслуговування платників за місцем знаходження об'єктів оподаткування. 

Поінформувала платників податків про функціонування електронних сервісів ДПС, зокрема проведення звірки по платежах до бюджету з використанням «Електронного кабінету». 

Анжела Паскар зауважила на важливості вчасної сплати майнових податків, оскільки  в умовах воєнного стану зміцнення податкової бази місцевих бюджетів набуло ще більшої актуальності, адже являється запорукою стійкості територіальних громад регіону.