Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

ZOOM конференція: обговорили головні зміни до Порядку зупинення податкових накладних 

опубліковано 16 травня 2023 о 13:40

У Головному управління ДПС у Чернівецькій області відбулася ZOOM конференція на тему: «Новації щодо порядку зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних».

Модератором конференції був заступник начальника обласної податкової Загарюк Микола.

Звертаючись до учасників онлайн заходу заступник поінформував їх про основні зміни до Порядку зупинення податкових накладних, які набрали чинності 08 березня 2023 року – прийнято Наказ № 19.  Зокрема відзначив, що враховуючи пропозиції Ради бізнес омбудсмена, бізнес – асоціацій та платників податків Наказом фактично змінено процес прийняття рішень про реєстрацію/відмову в реєстрації податкової накладної/ розрахунку коригування в ЄРПН.

З вичерпними роз’ясненнями всіх актуальних питань ризиковості, найбільш поширених помилок та порівняльною статистикою прозвучав виступ начальника відділу з питань виявлення та опрацювання податкових ризиків Дмитра Матейчука.

Також Дмитро детально розповів про особливості підготовки та надання відповіді на повідомлення щодо недостатності документів.

Під час онлайн діалогу посадовці звертали увагу платників ПДВ , що буковинські податківці на постійному зв’язку і готові детально роз’яснити усі нюанси та новації реєстрації податкових накладних. На гарячу лінію відділу з питань виявлення та опрацювання податкових ризиків можна телефонувати (0372)545037. 

Окрім того, учасникам онлайн – конференції нагадали, що в податковій службі області функціонує Комунікаційна податкова платформа, на яку може звернутися будь - який платник чи представник громадського об’єднання, для оперативного вирішення питань, у тому числі й щодо розблокування податкових накладних. Для цього необхідно написати звернення на електронну адресу, в якому необхідно чітко зазначити суть проблеми чи викласти пропозиції, а також залишити дані для зворотного зв’язку. У швидкі терміни адресату буде запропоновано механізм вирішення проблеми.

Електронна скринька комунікаційної податкової платформи: cv.ikc@tax.gov.ua