Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Фахівці Путильської ДПІ провели робочу зустріч з представниками  органів місцевого самоврядування

опубліковано 15 травня 2023 о 10:41

Начальник Путильської ДПІ Головного управління ДПС у Чернівецькій області Дмитро Холіван провів робочі зустрічі з представниками Путильської ради та Усть-Путильської територіальної громади.
Посадовець акцентував увагу присутніх на важливості напрацювання спільних заходів щодо забезпечення надходжень до  місцевих бюджетів територіальних громад району, погашення податкового боргу платниками податків та виявлення додаткових резервів.

Зазначив, що для успішного розвитку громади необхідно забезпечити стабільні надходження до бюджету податків і зборів, зокрема земельного податку, податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, єдиного та акцизного податків.

Також зауважив, що земельні ділянки та об’єкти нерухомості – одне з основних джерел податкових надходжень. Тому важливо, щоб кожен власник майна розумів, що його внесок у вигляді сплачених земельного податку чи податку на нерухомість - це реальна фінансова допомога громаді у вирішенні соціально-економічних питань. Наразі актуально, щоб власники майна були поінформовані про обов’язок сплати майнових податків. 

Під час робочої зустрічі податківець наголосив, особливо потребує уваги спільна робота з територіальними громадами щодо залучення боржників по сплаті податків, адже місцеві бюджети недоотримують значні суми податків. Висловив прохання до представників територіальних громад виявляти факти та надавати до Путильської ДПІ переліки платників, які здають земельні ділянки в оренду для залучення їх до оподаткування.

Учасники зустрічі домовились про подальшу співпрацю з метою сприяння розвитку бізнесу та системного надходження податків і зборів до бюджету.