Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Путильська ДПІ: Шляхи наповнення місцевих бюджетів та актуальні питання податкового законодавства обговорили під час робочої зустрічі

опубліковано 26 квітня 2023 о 11:10

Така тема обговорення була під час робочої зустрічі, яку провів начальник Путильської ДПІ Головного управління ДПС у Чернівецькій області Дмитро Холіван з головою Селятинської територіальної громади Валерієм Полянчуком.

Важливим аспектом для наповнення бюджетів територіальних громад це максимальне інформування жителів громади із залученням  органів місцевого самоврядування та громадськості. Посадовці обговорили актуальні питання щодо повноти сплати податків в умовах воєнного стану, важливість сплати податку на майно, погашення податкового боргу, дотримання вимог податкового законодавства. 

Дмитро Холіван відзначив, сплата податків це обов’язок кожного суб’єкта господарювання, особливо в нинішніх реаліях. Тому платникам слід бути сумлінними та відповідальними – вчасно та в повному обсязі сплачувати податкові зобов’язання. 

Коротко зупинився на податкових новаціях, зокрема розповіла про сплату мінімального податкового зобов’язання власниками та орендарями сільськогосподарських земель.

Деталізував, якщо земельна ділянка не перебуває в офіційній оренді, тоді сплачувати МПЗ доведеться її власнику, у кого ж є офіційний договір оренди – за того сплачувати має орендар.  

Зокрема, учасники зустрічі обговорили необхідність проведення інвентаризації земельних ділянок, майна та договорів оренди землі і надання Путильській ДПІ інформації про власників земельних ділянок чи нерухомості, їх площі, орендарів для нарахування місцевих податків та плати за землю.