Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У ЦОПі Заставнівської ДПІ платники податків отримують адміністративні послуги

опубліковано 25 квітня 2023 о 15:38

Провідні фахівці Заставнівської ДПІ Головного управління ДПС у Чернівецькій області постійно проводять для платників податків навчальні тренінги. Під час інформаційних заходів відвідувачі центру обслуговування платників мають можливість отримати сервісні послуги від податківців безкоштовно.

Відтак, платникам, які відвідали Заставнівську ДПІ податківці розповіли, що центри обслуговування платників надають сервісні послуги громадянам та бізнесу незалежно від місця їх обліку.  Деталізували, у Центрі обслуговування платників податків можна отримати консультаційні та інформаційні послуги. Також податківці здійснюють приймання звітності; приймання вхідної кореспонденції; видачу довідок та відомостей за запитами платників. Податківці зазначають, інформація про стандарти надання кожної адмінпослуги, є у відкритому доступі – в розділі «Адміністративні послуги» https://cv.tax.gov.ua/diialnist/mistsya-nadannya-administrativnih-poslu/ на субсайті територіальних органів ДПС.

Крім того поінформували про переваги електронних сервісів ДПС. Детально ознайомили з функціональними можливостями «Е-кабінету» платника податків. Розповіли, що платники можуть подати податкову звітність за допомогою «Е-кабінету», обравши для цього відповідний розділ меню. Основне - платнику потрібно подбати про електронний ключ, отримати який можна в будь-якому акредитованому центрі сертифікації ключів. Також Електронний кабінет дає можливість оперативно отримати довідку про доходи чи провести звірку за податковими платежами, переглянути податковий календар тощо.

Відтак, під час практичних навчань платники отримали відповіді на актуальні запитання, а також за сприяння фахівців Заставнівської ДПІ мали можливість сформувати та подати звітність з використанням Електронного кабінету.