Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Сторожинецькій ДПІ роз’яснили, що Е-сервіси податкової служби забезпечують спілкування з податковими органами дистанційно

опубліковано 24 квітня 2023 о 11:56

Нещодавно, під час практикуму, фахівці Сторожинецької ДПІ Головного управління ДПС у Чернівецькій області поінформували платників податків, в умовах дії воєнного стану важливим напрямом допомоги платникам податків є електронні сервіси ДПС, які забезпечують спілкування з податковими органами дистанційно.

Та деталізували, у приватній частині електронного кабінету залежно від типу платника (юридична особа, фізична особа - суб’єкт підприємницької діяльності, громадянин, посадова особа державного органу тощо) надається доступ до: перегляду облікових даних платника; подання звітності в електронному вигляді до органів ДПС, пенсійного фонду та статистики; перегляду та друку раніше поданої звітності; листування з органами ДПС подання заяв, запитів для отримання інформації; інформації про стан розрахунків з бюджетом; реєстрації податкових накладних та розрахунків коригування до них у Єдиному реєстрі податкових накладних; інформації з Єдиного реєстру податкових накладних.

Ще платник може у режимі реального часу отримати доступ до особистої інформації, а саме отримати відомості про суми отриманих доходів і утриманих податків, стан поданої звітності тощо.

Підкреслили, що подати декларацію про майновий стан і доходи можна в електронній формі скориставшись приватною частиною Е-кабінету. У режимі «ЕК для громадян» електронний сервіс «Податкова декларація про майновий стан і доходи» дозволяє сформувати декларацію та подати її до контролюючого органу з копіями первинних документів, у т. ч. для використання права на податкову знижку. При складанні декларації в Е-кабінеті платника здійснюється часткове автоматичне заповнення декларації на підставі облікових даних платника, відомостей про отримані доходи, наявних у Державному реєстрі фізичних осіб, та відомостей про об’єкти нерухомого чи рухомого майна.

Відвідувачі ЦОПу отримали від провідних фахівців практичну допомогу при заповненні податкової звітності. Зокрема ознайомились з інформацією, як саме проходить процес електронного звітування, за допомогою яких програм  формуються, підписуються та відправляються звіти, яка роль в даному процесі відведена електронному цифровому підпису.