Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Кельменецькі податківці на тренінгах роз’яснюють платникам податків про реєстроацію програмного РРО та подання звітності за допомогою сервісу «Електронний кабінет»

опубліковано 24 квітня 2023 о 12:06

Заступник начальника Кельменецької ДПІ Головного управління ДПС у Чернівецькій області Альбіна Радомська та провідні фахівці Оксана Кушнір, Аліна Андрущак провели ряд тренінгів з платниками податків під час яких розповіли про електронні сервіси податкової служби та подання звітності он-лайн. 

Альбіна Радомська зазначила, що за допомогою сервісу «Електронний кабінет» авторизовані платники мають можливість дистанційної роботи в режимі он-лайн, зокрема подати та переглянути подану звітність, перевірити стан розрахунків з бюджетом, зареєструвати програмний РРО.  

Також нагадала, з 1 січня цього року діє нова форма Податкової декларації про майновий стан і доходи та з’явився новий додаток з МПЗ, тож принагідно розтлумачила новації в податковому законодавстві. 

Крім цього, розповіла про податкову знижку, підстави для її отримання та перелік документів, необхідних для підтвердження витрат. При цьому зазначила, якщо платник податку до кінця податкового року, наступного за звітним, не скористався правом на нарахування податкової знижки за наслідками звітного податкового року, таке право на наступні податкові роки не переноситься, тобто, щоб отримати податкову знижку за навчання за 2022 рік, платник має подати декларацію включно до 31 грудня 2023 року. 

Податківці Оксана Кушнір та Аліна Андрущак надали платникам податків практичні рекомендації щодо подання звітності в електронній формі, заповнення декларації про майновий стан та доходи минулий рік за допомогою Електронного кабінету платника.