Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Новоселицька ДПІ: податківці роз'яснили порядок подання декларації про майновий стан і доходи через Е-кабінет

опубліковано 21 квітня 2023 о 10:42

З метою надання кваліфікованої допомоги платникам щодо процедури декларування доходів, отриманих у минулому році, начальник Новоселицької ДПІ  Головного управління ДПС у Чернівецькій області Анжела Паскар провела для платників податків інформаційний тренінг.

Посадовиця поінформувала відвідувачів ЦОПу про те, які саме доходи підлягають обов’язковому декларуванню, в які терміни подати декларацію і до якого часу сплатити податкові зобов’язання. Зокрема, підкреслила декларацію  про доходи і майновий стан необхідно подати до податкової інспекції до 1 травня поточного року. Громадяни, які мають право на податкову знижку на понесені витрати за 2022 рік можуть подати декларацію до 31 грудня 2023 року. Щодо сплати задекларованих сум, то крайній термін припадає 1 серпня.     

Також звернула увагу, що зручніше заповнити і подати декларацію за допомогою «Електронного кабінету платника». Авторизовані платники мають можливість це зробити онлайн, при цьому заощаджуючи свій час. Сервіс «Е-кабінет» дозволяє подати декларацію про майновий стан і доходи, переглянути подану звітність, зареєструвати програмний РРО та перевірити стан розрахунків з бюджетом.

Анжела Паскар запропонувала платникам активніше користуватись електронними сервісами від ДПС, адже це зручно, швидко та значно економить час.  

Щодо практичної допомоги, то працівники Новоселицької ДПІ демонструють зручність та простоту роботи з електронними сервісами ДПС та надають платникам податків практичну допомогу при поданні звітності через Е-кабінет.