Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці Герцаївської ДПІ рекомендують платникам звітуватись через Е-кабінет

опубліковано 21 квітня 2023 о 10:41

Днями начальник Герцаївської ДПІ Головного управління ДПС у Чернівецькій області Анатолій Гортопан провів робочу зустріч з платниками, під час якої поінформував платників про функціонування податкових сервісів, подання звітності через Е-кабінет та податкові зміни.

Зокрема, наголосив, що на сайті ДПС для зручності платників функціонують електронні сервіси для забезпечення дистанційної взаємодії з органами ДПС. Взаємодія бізнесу та громадян з органами ДПС здійснюється за допомогою Електронного кабінету, де платники мають змогу подати звітність, сплатити податки, отримати доступ до необхідної інформації, звернутись до органів ДПС за допомогою листування тощо.

Крім того, розповів про кампанію декларування доходів громадян, отриманих у минулому році. Деталізував, які доходи підлягають обов’язковому декларуванню, які терміни та форми подання податкової декларації. Роз'яснив, що з метою спрощення процедури подання декларації про майновий стан і доходи, податковою службою впроваджено сервіс «Податкова декларація про майновий стан і доходи» у приватній частині Електронного кабінету. 

Також зазначив, що з 1 квітня 2023 року діє новий порядок заповнення реквізиту «Призначення платежу» платіжної інструкції на сплату податків, зборів, єдиного внеску,  однак до 1 липня діє перехідний період, впродовж якого кошти будуть зараховані навіть у разі сплати за попередніми правилами.

Провідні фахівці Герцаївської ДПІ надали практичну допомогу платникам податків у заповненні податкової звітності.