Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Вижницька ДПІ: електронне звітування – це зручний та сучасний формат спілкування з податковою службою

опубліковано 20 квітня 2023 о 11:33

Фахівці Вижницької ДПІ Головного управління ДПС у Чернівецькій області під час проведення тренінгів розповіли платникам податків про використання електронних сервісів податкової служби та подання звітності онлайн.

Зосередили увагу платників на тому, що електронні сервіси ДПС забезпечують дистанційне спілкування з податковою 24/7, що значно спрощує та скорочує час на отримання адміністративних послуг, довідок, консультацій та подачу звітності.

Не витрачаючи часу на відвідування податкової інспекції, громадянин, маючи електронний ключ цифрового підпису, може отримати довідку про свої доходи в режимі он-лайн, юридична або фізична особа-підприємець завдяки електронним сервісам має змогу отримати довідку про відсутність заборгованості, а також низку різноманітних витягів.

Сервіс «Електронний кабінет платника»  надає можливість дистанційної взаємодії платників податків та ДПС. «Е- кабінет» складається із двох функціональних частин: відкрита (загальнодоступна) та приватна (особистий кабінет). Відтак, у приватній частині платники можуть подати та переглянути подану звітність, перевірити стан розрахунків з бюджетом, зареєструвати програмний РРО.

Також  податківці Вижницької ДПІ надають практичну допомогу щодо подання платниками податків звітності в електронній формі, заповнення декларації про майновий стан та доходи за минулий рік за допомогою Електронного кабінету платника.

Проведення таких навчань у вигляді практичного тренінгу допомагає платникам податків максимально використовувати можливості Електронного кабінету та сервісів ДПС.