Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У податковій службі Буковини опрацювали 58 письмових звернень громадян

опубліковано 19 квітня 2023 о 09:55

Головне управління ДПС у Чернівецькій області інформує, що у І кварталі 2023 року до податкової служби області надійшло 58 письмових звернень громадян. 

Основні питання, порушенні у зверненнях громадян, стосуються фінансової, податкової та митної політики (53 звернень – 91% від загальної кількості), найпоширеніші з них: 11 звернень – адміністрування місцевих податків; 10 звернень - інформування про ухилення від сплати податків; 11 звернень стосувались реєстрації та обліку платників податків;  2 звернення щодо відмови від РНОКПП; 3 звернення – консультації з питань податкового законодавства, 2 звернення – щодо адміністрування та сплати ЄСВ, Крім того, 14 звернень стосувались інших питань, що належать до компетенції ДПС. 

Слід зауважити, фахівці податкового відомства у Чернівецькій області розглянули 51 письмове звернення (88% від усіх звернень), 7 звернень знаходяться на розгляді, оскільки термін надання відповіді не настав. Фактів несвоєчасного надання відповіді на звернення не зафіксовано. 

До відома: У податковій службі звертають увагу, за допомогою меню «Листування з ДПС» приватної частини «Електронного кабінету» платники податків мають можливість надіслати лист (запит, звернення тощо) до відповідного органу ДПС у форматі pdf (обмеження 2 МБ).

Вхід до «Е-кабінету» здійснюється за адресою: http://cabinet.tax.gov.ua, а також через офіційний вебпортал ДПС.

Форма подання письмового звернення громадянами до ДПС, що надсилається з використанням мережі Інтернет, засобів електронного зв’язку  розміщена на офіційному порталі «Територіальні органи ДПС у Чернівецькій області» за посиланням: https://cv.tax.gov.ua/dfs-u-regioni/golov-upr/kontakti-/.