Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Сокирянська ДПІ: податківці проводять роз’яснювальні заходи для забезпечення виконання платниками податків своїх обов’язків 

опубліковано 17 квітня 2023 о 15:20

У рамках Деклараційної кампанії -2023 фахівці Сокирянської ДПІ Головного управління ДПС у Чернівецькій області під час проведення роз’яснювальних заходів  інформують  платників податків про необхідність вчасно подати декларацію про майновий стан і доходи  за минулий рік.

За словами начальника ДПІ Анжели Гайдей найбільш затребувані для їхніх платників – це практичні семінари та тренінги. Під час таких заходів  платникам податків розповідають про кампанію декларування громадянами доходів, отриманих в минулому році, про види доходів, які підлягають обов’язковому декларуванню та про те як сплатити ПДФО у розмірі 18 відсотків та військовий збір - 1,5%.

Зокрема під час тренінгів звертають увагу, що фізичні особи, які зобов’язані задекларувати доходи мають подати податкову декларацію про майновий стан і доходи до 1 травня 2023 року, а щоб скористатися правом на податкову знижку до 31 грудня 2023 року.

Під час проведення тренінгів надають практичну допомогу по заповненню декларації за допомогою електронного сервісу «Електронний кабінет», а також інформують,  що у приватній частині Електронного кабінету фізична особа може сформувати декларацію з частковим заповненням на підставі облікових даних платника, відомостей щодо нарахованих, виплачених доходів, наявних в Державному реєстрі фізичних осіб - платників податків та відомостей щодо об'єктів нерухомого, рухомого майна.

Ще під час спілкування обов’язково нагадують присутнім про сплату мінімального податкового зобов’язання та податку на нерухоме майно.