Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Надходження єдиного внеску за перший квартал перевищили 1,3 мільярди  гривень

опубліковано 14 квітня 2023 о 09:50

Начальник Головного управління ДПС у Чернівецькій області Віталій Шпак поінформував засобимасової інформації та громадськість щодо надходження єдиного соціального внеску. 

У першому кварталі цього року сплачено 1 млрд 332,5 млн грн єдиного соціального внеску, що на 283,7 млн гривень більше ніж за аналогічний період минулого року.

"Дякуємо тим суб’єктам господарювання, які незважаючи на те, що Законом України від 15 березня 2022 №2120-ІХ внесені зміни до Закону України 2464-VІ «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування», передбачено, що під час воєнного стану фізичні особи - підприємці мають право не сплачувати єдиний внесок за себе, а штрафні санкції та пеня за несвоєчасну сплату податків і зборів не застосовуються вчасно сплачують єдиний соціальний внесок. 

Але разом з тим, хочу звернути увагу , що у разі прийняття підприємцем рішення про несплату єдиного внеску, страховий стаж для призначення пенсії йому нараховуватися не буде. В зв’язку з чим, платникам краще сплачувати єдиний внесок та погашати заборгованість, щоб забезпечити собі страховий стаж для майбутньої виплати пенсій та забезпечення соціальних гарантій, зокрема виплати пенсій під час воєнного стану" - зазначив Віталій Шпак.