Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Місцеві бюджети Буковини отримали понад 1,4 мільярди гривень податкових надходжень

опубліковано 12 квітня 2023 о 10:21

Упродовж першого кварталу 2023 року до місцевих бюджетів області спрямовано 1406,7 млн грн податків та податкових платежів. Це на 375,3 млн грн більше проти попереднього фінансового року. Сума отриманих громадами податкових надходжень на 98,9  млн грн перевищують заплановані показники – поінформував громадськість області начальник Головного управління ДПС у Чернівецькій області Віталій Шпак. 

Значну частку у структурі доходів з яких складається місцевий бюджет займали: податок на доходи фізичних осіб – 1014,1 млн грн., (72,1 відсотки), єдиний податок  – 185,4 млн грн (13,2 відсотки), майнові податки: плата за землю – 101,4 млн грн (7,2 відсотки), податок на нерухоме майно відмінне від земельної ділянки – 31,6 млн грн (2,2 відсотки).

Крім того в продовж кварталу місцеві бюджети поповнювались за рахунок акцизного збору з роздрібного продажу підакцизних товарів, надходження склали 28,3 млн грн. За користування лісом, надрами й водою отримали 10,4 млн грн., податку на прибуток – 11,0 млн. грн., за ліцензії на право оптової та роздрібної торгівлі алкогольними напоями, тютюновими виробами та пального місцеві бюджети отримали 3,3 млн грн. 

Позитивну динаміку надходжень забезпечують представники бізнесу, які навіть у час воєнних дій виконують свої податкові зобов’язання, зазначають у податковій службі області. Дякуємо за вашу позицію!