Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Буковинські землевласники та землекористувачі  сплатили до бюджету  понад 101,3 млн грн плати за землю

опубліковано 10 квітня 2023 о 09:54

Впродовж січня – березня 2023 року платники податків Чернівецької області сплатили до місцевих бюджетів понад 101,3 млн грн плати за землю. Відтак, з початку року власники та орендарі земельних ділянок – юридичні особи сплатили до місцевих бюджетів 75,6 млн грн, а землекористувачі - фізичні особи – 25,7 млн гривень. Інформують у Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області.

Податківці нагадують, відповідно до ст. 269 ПКУ платниками плати за землю є власники земельних ділянок, земельних часток (паїв), землекористувачі, яким відповідно до Закону надані у користування земельні ділянки державної та комунальної власності на правах постійного користування та платники орендної плати – землекористувачі (орендарі) земельних ділянок державної та комунальної власності на умовах оренди.

Об’єктом оподаткування платою за землю є земельні ділянки, які перебувають у власності, земельні частки (паї), які перебувають у власності, земельні ділянки державної та комунальної власності, які перебувають у володінні на праві постійного користування, та земельні ділянки державної та комунальної власності, надані в користування на умовах оренди ст. 270 ПКУ.

Та акцентують - земельний податок, який сплачують громадяни за місцем розташування земельної ділянки, зараховується до бюджету територіальної громади. Тому кожен буковинець, незалежно від суми сплаченого податку, робить посильний внесок у територіальний розвиток.