Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Єдиний податок: Буковинські платники сплатили до бюджету понад 185,4 млн грн

опубліковано 07 квітня 2023 о 10:19

У січні-березні 2023 року суб’єкти господарювання, які перебувають на спрощеній системі оподаткування, сплатили до місцевих бюджетів Буковини понад 185,4 млн грн єдиного податку. Порівняно з аналогічним періодом 2022 року надходження цього платежу зросли на 43,2 млн гривень. Про це інформують у Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області.

Вагома частина сплаченого податку – внесок приватних підприємців. За перший квартал цього року вони сплатили 147,9 млн грн єдиного податку. Юрособи-спрощенці перерахували до місцевих бюджетів 26,4 млн грн єдиного податку. Платники, які задіяні в сільськогосподарському секторі - четверта група спрощеної системи оподаткування, сплатили до бюджету  11,1 млн грн єдиного податку. 

У податковій службі області нагадують, що єдиний податок є одним серед важливих джерел наповнення місцевих скарбниць, оскільки він зараховується до бюджету у повному обсязі. 

Податківці відзначають, розуміючи важливість сплати податків, сумлінні представники малого та середнього бізнесу Чернівецької області, які працюють на спрощеній системі оподаткування, щомісяця роблять свій фінансовий внесок у добробут територіальних громад.